26 آذر شهادت حضرت فاطمه (ع) بزرگداشت مقام زن، همچنین روزهای مربوط به حضرت زهرا (سلام الله علیها) به خاطر بالاترین مقام و منزلتی که دارند، بیش از همهٔ بزرگداشتها شایستگی دارند.
زیرا ایشان مقام و منزلتی بیبدیل دارند. احترام به این روزهای مرتبط با این بزرگوار، یکی از نمادهای اصلی تحتتاثیر قرار دادن آیینهای الهی است و این کار هم نشانهٔ پاکی و خلوص قلب است و راهی برای تثبیت و ترویج پاکی و فضیلتهاست، همانطور که مقام معظم رهبری میفرمایند:
"تجلیل از مقام حضرت فاطمه سلام الله علیها تکریم ایمان، تقوا، علم، ادب، شجاعت، ایثار، جهاد و شهادت است. ، این تجلیل مکارم اخلاق است، مکارم اخلاقی که پدر بزرگوار آن بانو برای تکمیل آن برگزیده شد."
بنابراین، احترام و گرامیداشت روزهای مرتبط با حضرت زهرا (سلام الله علیها) یکی از جوانب مهم تعظیم شعائر الهی است و این عمل نشانهٔ پاکی و ارجمندی است که به منظور تثبیت و گسترش پاکی و فضیلتها به فرمودهی مقام معظم رهبری انجام میشود.
فهرست مطالب
Toggleشهادت حضرت فاطمه (ع)اسوه شجاعت
حضرت زهرا (سلام الله علیها) در زندگی مادی به عنوان یک بشر مانند سایر افراد بود، با این تفاوت که از نظر معنوی و روحانی، به مقامهای بسیار بالا و استثنایی دست یافت. شناخت تمامی ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگ و دست یافتن به همهٔ جوانب آن، بسیار دشوار است و انسانیان قادر به درک کامل از عظمت و فضیلتهای او نیستند.
مقامی که حضرت زهرا (سلام الله علیها) به دست آورد، نتیجهٔ بندگی خداوند و شناخت و معرفت عمیق او بود. ایشان به مقامی بسیار عظیم و منزلتی بالا رسیدند و فضیلتهایشان بیشمار است. ایشان در برخورد با مشکلات و آزمایشهای زندگی، با استواری و صبر بسیار برخورد میکردند. همچنین، ایشان در حوزهٔ اخلاق، عدل، دانش، عبادت، صبر، استقامت و نیکوکاری، الگویی برای همهٔ انسانها بودند.
مقام زن، یک مقام بیبدیل و بسیار ارزشمند است که در تمام جوانب زندگی انسانی تأثیرگذاری دارد. زن بهعنوان مادر، همسر، خواهر و دختر، عنصر اساسی و ضروری جامعه است.
زن، با شکوه و قدرت خلقتی خود، توانسته است در مسئولیتهای خانوادگی و اجتماعی بهترین عملکرد را ارائه دهد. ایشان با عشق و مهربانی خود، خانه را به یک آرامشگاه تبدیل میکنند و با تربیت و پرورش فرزندان، نسلهای آینده را شکوفا میسازند.
همچنین، زنان با همت و استعداد خود در هر حوزهای از زندگی، از علم و تحصیلات گرفته تا عرصههای فنی و حرفهای، با برتریهای خاص خود تأثیرگذاری میکنند.
جوامع مختلف و در طول تاریخ، نقشها و مقامهای گوناگونی داشته است. در برخی جوامع، زنان به عنوان مادر و همسر، نقش مهمی در تشکیل خانواده و تربیت فرزندان داشتهاند. آنها مسئولیتهای خانگی را برعهده میگرفته و با تلاشهای خود به پایبندی خانواده و مراقبت از آنها میپرداختند.
شهادت حضرت فاطمه(ع) الگوی پایداری
در برخی دورانها و فرهنگها، زنان نقشهایی خارج از خانه نیز داشتهاند. آنها در زمینههایی مانند هنر، ادبیات، علم و سیاست فعالیت میکردند. در برخی جوامع اسلامی، زنان حتی در دوران پیامبر اسلام و پس از آن، به عنوان مشاوران و معلمان در جوانان و بزرگسالان شناخته میشدند.
در دهههای اخیر، تلاشهای فراوانی در جهت تقویت نقش و مقام زن در جوامع صورت گرفته است. حقوق زنان به شکل قانونی تأیید شده و تحولات اجتماعی و فرهنگی برای رسیدن به برابری جنسیتی و احترام به حقوق زنان انجام شده است. هرچند که هنوز در بسیاری از جوامع، تبعیض و نامساوی جنسیتی وجود دارد و نیاز به تلاش بیشتری برای تحقق برابری و احترام به حقوق زنان وجود دارد.
بزرگداشت مقام زن یکی از موضوعات مهم در جوامع است و به منظور شناخت، ارزشیابی و تقدیر از نقش و زحمات زنان در جوامع انجام میشود. این بزرگداشت به منظور تأکید بر حقوق زنان، ایجاد فضایی برای توسعه، رشد و مشارکت فعال زنان در تمامی ابعاد زندگی انسانی انجام میشود.
نقش شخصیت زن در جامعه
بزرگداشت مقام زن شامل مفاهیم و اقدامات متعددی است که میتوان به آن اشاره کرد:
- تأکید بر تمامیت و همبستگی زنان با سایر اعضای جامعه، به عنوان ستونهای اساسی توسعه و پیشرفت جامعه.
- ارائه فرصتهای برابر در زمینههای آموزش و تحصیلات، شغل و کسب و کار برای زنان.
- ارائه حمایت و حقوق قانونی برای زنان
- توسعه سیاستها و برنامههای اجتماعی و اقتصادی جهت تسهیل مشارکت زنان در تصمیمگیریهای عمومی و سیاسی.
- ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری برای بیان صدای زنان و تقویت هویت و همبستگی آنان.
- ترویج آگاهیبخشی و آموزش درباره حقوق و اعتبار زنان به جامعه.
26 آذر شهادت حضرت فاطمه(ع) فرصتی برای قدردانی از این عیزان می باشد> شما می توانید به پاس تشکر این تندیس ها را از فروشگاه سوغات مادرجون سفارش دهید و به پاس تشکر به آنان تقدیم نمایید.
.